Over mij

Ik ben Steffie Burgemeestre, moeder van drie heerlijke kinderen en  Lactatiekundige IBCLC sinds januari 2023. Hoe dit zo gekomen is en meer over mij lees je hieronder. 

Wie ben ik?

Ik ben moeder van drie fantastische kinderen, Mats (2018), Néla (2020) en Ziggy (2023). Samen met mijn lieve man en dit dolle gezin woon ik in Loenen aan de Vecht. 

Van origine ben ik Foodstylist en samen met mijn man heb ik een aantal horecazaken in Amsterdam opgezet. Het ondernemerschap zat al van jongs af aan in mijn bloed. Toen wij gezegend werden met twee kinderen vrij dicht op elkaar ben ik gestopt met werken en fulltime moeder geworden. Toch prikkelde er iets in mij dat ik meer wilde. 

"Wat zou er kunnen gebeuren als ik vandaag mijn hart zou volgen?"

Hoe ben ik hier gekomen?

Bij mijn eerste zoon liep de borstvoeding verre van vlekkeloos. Na twee weken stoeien belde ik een lactatiekundige en dankzij haar geweldige tips en tricks, de rust en het zelfvertrouwen dat zij mij gaf werd het een succes. Ook bij mijn dochter was het een mooi avontuur. Anders dan bij de eerste, met zelfvertrouwen dat het me ging lukken en toch ook weer met vallen en opstaan.

In mijn toenmalige werk miste ik de maatschappelijke bijdrage. En ineens wist ik precies wat ik wilde; lactatiekundige worden. Ik wil jonge, onervaren (of juist ervaren) moeders helpen en ondersteunen tijdens deze onzekere, nieuwe, enge en soms lastige periode van het geven van borstvoeding. Mij gaf het uiteindelijk zoveel voldoening en trots dat het wel lukte, dat gevoel wil ik ook aan hen meegeven. Ik gun elke moeder deze onbeschrijflijk fijne tijd.

In maart 2021 heb ik de stap gezet en ben ik met mijn opleiding begonnen. In januari 2023 heb ik deze succesvol afgerond en het internationaal examen tot lactatiekundige IBCLC behaald. Ik heb een praktijk in Weesp samen met mijn collega Myrte van Lonkhuijsen.

Ik geef ook een yoga en mindful zwangerschapscursus in Bussum en Loenen a/d Vecht. Meer info hierover

baby, face, girl-784607.jpg